Bäversafari kväll
Edens Garden
Guidad bäversafari i kanot på Svartån.

Elden sprakar gemytligt och guiden berättar om bäverns liv och dess nyckelroll i den svenska naturen. Solen är på väg ner, ljuset är magiskt och du sitter nära vattnet i en kanot. Plötsligt hör vi havsörnen ropa men lika plötsligt är det tyst. Nu hörs bara ditt eget hjärta och skvalpet från paddeln. Lyssna, speja och där ser vi plötsligt bävrarna!

Information

Runt den öppna elden slår du dig ner och serveras äkta kokkaffe och fika. Guiden kommer nu berätta om bäverns liv under ca 45 min. Du får se skinn från bävern och lära mycket mer om detta fascinerande djur.  

Därefter får du din utrustning och en kort instruktion om paddling. Under tystnad paddlar du tillsammans med guiden långsamt ut på Svartån. 

Tillsammans spejar vi efter vilda djur och kanske får vi se både älg och havsörn. 

  • Starttid 1½ timme före solnedgång. Vi stämmer av tiden med dig efter bokningen.
  • För att din upplevelse ska bli så bra som möjligt rekommenderar vi att du har långbyxor, långärmad tröja och keps. Kläderna ska vara oömma och du ska ha skor som skyddar mot myggbett. Myggponcho får man låna vilket betyder att myggmedel inte ska användas.
  • Kanot, flytväst, sittunderlag och paddel samt instruktion ingår.
  • Kaffe, te och fika ingår. Vi tillhandahåller kikare, men ta gärna med egen.

Bokningsbart

Kan bokas dagligen från maj till september. 

Vi är Hälsodestination Svartådalen

Hälsodestination Svartådalen är ett nätverk för företag med fokus på upplevelser och hälsa i området Svartådalen. Klicka på respektive logotyp om du ha mer information eller kontaktuppgifter till medlemsföretagen.